Portal za program preprečevanja nosečnosti v podporo zdravnikom

erivedge-ppp.roche.si > Pravna obvestila

Pravno obvestilo in pogoji uporabe

Prosimo vas, da si pred obiskom spletne strani  Erivedge-ppp.roche.si preberete Pravno obvestilo in pogoje uporabe spletnih strani. Z obiskom spletne strani nadaljujte le, če se s pogoji uporabe strinjate.

Spletne strani Erivedge-ppp.roche.si so namenjene le strokovni javnosti – zdravnikom, ki predpisujejo zdravilo Erivedge® (vismodegib) v Sloveniji. Dostop do spletnih strani je mogoč le s predhodno dodeljenim geslom. V primeru, da lahko predpišete zdravilo Erivedge® (vismodegib) in niste prejeli gesla za dostop, se prosim obrnite na [email protected].

Spletna stran je namenjena zbiranju specifičnih podatkov pred predpisovanjem zdravila Erivedge® (vismodegib) in posredovanju pomembnih informacij, ki so pomembna zaradi varnostnega profila zdravila.

Spletne strani smo oblikovali s potrebno skrbnostjo in tudi v prihodnje bomo storili vse, da bodo informacije na teh spletnih straneh res točne in podatki ažurni. Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo vsebino teh spletnih strani, na kakršen koli način, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

 

 

Vsebina te spletne strani je namenjena zgolj informiranju uporabnikov in v nobenem primeru ne predstavlja ponudbe ali nasveta za nakup, trgovanje ali kakršne koli transakcije. Informacije na tej strani tudi niso mišljene kot nasvet glede vlaganj.

 

 

Vse informacije in podobe, vsebovane na teh spletnih straneh, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in se jih ne sme spreminjati ali drugače uporabljati. Dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene. Vse blagovne znamke, omenjene na tej spletni strani, so v lastništvu ali registrirane pri družbi Roche, razen če ni drugače navedeno.

 

 

Na spletni strani so v pomoč obiskovalcem podane tudi povezave z drugimi spletnimi stranmi. Roche ne podaja mnenja o njihovi vsebini in ne prevzema odgovornosti za uporabo in vsebino spletnih strani tretjih oseb.

 

 

Vsebina spletnih strani je namenjena predvsem za obiskovalce v Sloveniji in je pripravljena skladno s slovensko zakonodajo, ki ureja to področje. Roche farmacevtska družba d.o.o. ne jamči mednarodnim uporabnikom, da so vsi objavljeni podatki skladni z veljavnimi podatki v njihovi državi ter da so izdelki in storitve na voljo v enaki obliki in pod enakimi pogoji. Mednarodni uporabniki so pri prebiranju vsebin te spletne strani dolžni ravnati skladno s predpisi, ki veljajo v njihovi državi.

 

 

Pravno obvestilo o varovanju osebnih podatkov

 

V podjetju Roche se zavedamo pomena varovanja zasebnosti obiskovalcev naših spletnih strani, zato smo sprejeli vse potrebne varnostne ukrepe. Z osebnimi podatki obiskovalcev spletnih strani ravnamo v skladu z Rochevo direktivo o varovanju osebnih podatkov, zakonodajo EU in veljavnimi domačimi zakoni, ki urejajo shranjevanje in obdelavo osebnih podatkov, dostop do njih in njihov prenos.

 

S tem obvestilom vas želimo seznaniti z načinom zbiranja podatkov ter s sprejetimi varnostnimi ukrepi.

 

 

Osebne podatke na spletu v podjetju Roche zbiramo na dva splošna načina:

 

Zbiranje podatkov, ki nam jih posredujete

 

Osebni podatki: Odprti del naših spletnih strani lahko obiščete, ne da bi pri tem navajali vaše osebne podatke. Nekateri deli spletnih strani vsebujejo informacije, ki so skladno z zakonodajo o zdravilih lahko dostopne le zdravstvenim delavcem (zdravniki in farmacevti). Zdravstveni delavci se morajo za dostop do tega dela spletnih strani registrirati. Za registracijo moramo zbrati določene osebne podatke in kontaktne informacije. Osebni podatki se uporabljajo kot zagotovilo, da so spletne strani na voljo v skladu z veljavno zakonodajo o zdravilih. Odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci. Kontaktne informacije uporabljamo za vzpostavitev stika z uporabnikom, kadar je to potrebno. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne uporabljamo v druge namene in jih ne razkrivamo tretjim osebam.

 

Podatke, iz katerih se da ugotoviti vaša identiteta (npr. ime, naslov, telefonska številka, naslov vaše elektronske pošte ali drugi identifikacijski podatki), lahko zbiramo le, če se vi tako odločite in nam jih predložite.

 

Zbirni podatki: V nekaterih primerih iz podatkov, ki nam jih sporočate, izločimo osebne identifikatorje in nato take podatke shranimo v agregatni (zbirni) obliki. Kombiniramo jih lahko z drugimi informacijami za oblikovanje anonimnih, zbirnih statističnih podatkov (npr. število obiskovalcev, izvorno ime domene ponudnika internetnih storitev), ki so nam v pomoč pri izboljšanju naših izdelkov in storitev.

 

 

Podatki, ki se zbirajo samodejno

 

Določene vrste podatkov prejmemo samodejno, kadar koli nas obiščete na naših spletnih straneh ali nam pošljete e-pošto. Za vsakega obiskovalca naših spletnih strani naš strežnik avtomatsko prepozna ime obiskovalčevega področja, ne pa tudi njegovega elektronskega naslova. Zbiramo samo skupne informacije o tem, katere strani obiskovalci odpirajo in obiskujejo in o informacijah, ki jih obiskovalec posreduje, na primer pregledne informacije in/ali prijave na spletne strani. Analiziramo samo skupne informacije, ki jih posredujejo obiskovalci naših spletnih strani, da bi izboljšali vsebino in usluge, ki jih ponuja naša spletna stran.

 

Med to samodejno tehnologijo, ki jo uporabljamo, spadajo na primer prijave na strežnik/IP-naslovi, piškotki in spletne lučke.

 

 

Prijave na strežnik/IP-naslovi

 

IP-naslov je število, ki vam ga dodeli računalnik, kadar koli obiščete splet. Vsakršna računalniška identifikacija na spletu se opravlja z IP-naslovi, ki računalnikom in strežnikom omogočajo prepoznavanje in medsebojno sporazumevanje. Podjetje Roche zbira IP-naslove zato, da vodi upravljanje sistema in da zbirne podatke sporoči podružnicam, poslovnim partnerjem in/ali prodajalcem, ko opravljajo analizo spletnih strani in preverjajo njihovo delovanje.

 

 

Piškotki

 

Piškotek je podatek, ki se vam samodejno naloži na trdi disk računalnika, ko se prijavite na določene spletne strani. Prepozna samo vaš brskalnik na strežniku. Večina brskalnikov je nastavljena tako, da sprejmejo piškotke, čeprav lahko brskalnik ponastavite tako, da zavrne vse piškotke ali da sporoči, kdaj je bil piškotek poslan. Vedite pa, da nekateri deli naših spletnih strani morda ne bodo pravilno delovali, če boste piškotke zavrnili. Piškotki nam lahko povedo, kako in katere strani na spletnih straneh obiskujejo ljudje v kakšnem številu. Te informacije se nahajajo v združeni obliki in njihov namen  je izboljšati naše spletne strani.

 

 

Spletne lučke

 

Pri nekaterih spletnih straneh ali elektronski pošti lahko v podjetju Roche uporabljamo skupno internetno tehnologijo, imenovano "spletna lučka" (znana tudi kot "pasična" ali "čista GIF tehnologija"). Spletne lučke nam pomagajo pri analiziranju učinkovitosti spletnih strani, na primer s štetjem obiskovalcev strani ali tega, koliko obiskovalcev je kliknilo na ključne elemente strani.

 

Spletne lučke, piškotki in druge tehnologije za sledenje avtomatično ne zbirajo vaših osebnih podatkov. Samo, če prostovoljno predložite osebne prepoznavne podatke, kot npr. elektronski naslov ob prijavi, so lahko ti s prej omenjenimi tehnologijami avtomatičnega sledenja uporabljeni za  informacije o vaši uporabi spletnih straneh in/ali interaktivna e-sporočila, namenjena izboljšanju uporabnosti spletnih strani za vas.

 

 

Vaše nastavitve

 

Na voljo imate več možnih nastavitev za uporabo naše spletne strani. Lahko se odločite, da sploh ne boste navedli nikakršnih podatkov, iz katerih bi bilo mogoče razbrati vašo identiteto, tako da jih ne vpišete v noben obrazec ali podatkovno polje na naših straneh in da ne uporabljate nobenih osebno določljivih storitev, ki so na voljo. Če se odločite, da boste navedli osebne podatke, jih imate pravico kadar koli pogledati in jih popraviti, ko se prijavljate v določeno aplikacijo. Na nekaterih straneh vas sprašujejo za dovoljenje v zvezi s posamezno uporabo vaših podatkov, ki jo lahko odobrite ali pa zavrnete. Če izberete posebne storitve ali sporočila, kot je na primer elektronski časopis, se boste imeli možnost kadar koli odjaviti, tako da boste sledili navodilom, ki jih vsako sporočilo vsebuje. Če bi radi odpovedali neko storitev ali prejemanje sporočil, se bomo potrudili, da bomo vaše podatke čim prej izločili, čeprav bomo pred obravnavo vašega zahtevka najbrž potrebovali dodatne informacije.

 

 Če bi torej radi preprečili, da bi vam piškotki anonimno sledili med brskanjem po naših straneh, lahko spremenite nastavitve brskalnika, tako da zavrne vse piškotke ali da prikaže, kdaj je bil piškotek poslan.

 

 

Varnost

 

Pri Rochu uporabljamo previdnostne ukrepe, pravila in druge tehnološke in varnostne postopke za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, neustrezno uporabo, razkritjem, izgubo ali uničenjem. Za zagotovitev tajnosti vaših podatkov uporabljamo tudi industrijski standardni požarni zid in zaščito gesla. Vendar ste vsekakor vi dolžni zagotoviti ustrezno zaščito in varnost vašega računalnika.

 

 

Izmenjava in prenos podatkov

 

Roche lahko poveri posamezna opravila v zvezi z obdelavo osebnih podatkov pogodbenemu obdelovalcu osebnih podatkov, ki je registriran za opravljanje takšne dejavnosti in zagotavlja ustrezne postopke in ukrepe za varovanje osebnih podatkov.

 

Ni neposredne tržne uporabe za tretje osebe. Osebno določljivih podatkov, ki ste jih vpisovali na naših spletnih straneh, ne bomo prodajali ali jih drugače dajali tretjim osebam, da bi jih neposredno uporabile pri trženju, razen če smo vas prej o tem nedvoumno obvestili in pridobili vaše izrecno soglasje, da lahko vaše podatke izmenjavamo na ta način.

 

Pošiljanje elektronske pošte prijateljem ali sodelavcem. Na nekaterih straneh podjetja Roche imate možnost poslati povezavo ali sporočilo prijatelju ali sodelavcu z napotilom na spletno stran podjetja Roche. Naslove elektronske pošte, ki ste jih morda poslali prijatelju, bomo uporabili za pošiljanje informacij prijatelju v vašem imenu. Podjetje Roche ali druge tretje osebe jih ne bodo zbirali ali uporabljali za druge namene.

 

 

Povezave z drugimi spletnimi stranmi

 

Naše spletne strani vsebujejo tudi povezave z drugimi stranmi, vendar Roche ne prevzema odgovornosti za spoštovanje njihove zasebnosti in vsebine.

 

 

Spremembe izjave o zasebnosti

 

Datum začetka veljavnosti te izjave o zasebnosti je 1. junij 2010.

 

 

Kako vzpostaviti stik s podjetjem ROCHE?

 

Če vas o varovanju osebnih podatkov še kar koli zanima ali če bi želeli, da vam pri Roche spremenimo ali izbrišemo profil, vas prosimo, da nam pošljete (po pošti) obvestilo na ta naslov:

 

 

 

Roche farmacevtska družba d.o.o.

 

Stegne 13G

 

SI-1000 Ljubljana